TASAM çalışma alanları dış politikada Kıtasal bazda Afrika, Asya, Avrupa, Latin Amerika ve Karayipler ile Kuzey Amerika; Bölgesel bazda Balkanlar, Orta Doğu, Akdeniz ve Karadeniz - Kafkas; Kimliksel bazda Türk Dünyası ve İslam Dünyası iken Ulusal bazda ise Türkiye’dir.
ESTEN (Eğitim Sanayi ve Teknoloji Enstitüsü) Direktörü Dr. Sevinç Tunalı’nın uzun araştırmalar sonunda kaleme aldığı “Geleceğin Okullarını Keşfetmek, Geleceğin Okullarına Dair Sena..
Savaşlar çoğunlukla belirli bir devletin ya da ortak çıkarlara sahip bir grup devletin politikalarının sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Balkan Savaşları da bu duruma bir istisna değ..
“Bugün Türkiye'nin dış politika açımlıları, sosyal ve ekonomik refahı açısından önemli bir toplantıyla önemli mesajlar verdiğimizi ve vereceğimizi düşünüyorum. Çünkü özellikle 19. ..
Balkanlar, Avrupa Birliği ile tam üyelik müzakere sürecini devam ettirmekte olan Türkiye için de çok önemli bir bölgedir. Balkanlar'ı Türkiye için önemli kılan neden, Türkiye'nin c..
Özellikle son 10 yılda güç dengelerinin Batı'dan Doğu'ya doğru kaymasıyla birlikte oluşan çok kutuplu güç sistematiği içerisinde Rusya, Çin, Hindistan küresel aktör olma yolunda en..
Avrupa Güvenlik ve Savunma Politikası (AGSP) nedir? Avrupa Birliği'nin güvenlik ve savunma konularındaki hedefleri neler? Son beş yıl içinde neler gerçekleştirildi? 25 üye ülkenin ..
Editörlüğünü TASAM Afrika Direktörü Ufuk Tepebaş'ın kaleme aldığı söz konusu çalışma, özellikle yakın dönemde Afrika kıtasında sosyo-ekonomik kalkınma, barışın tesisi, güvenlik ve ..
“19. yüzyıl Avrupa Çağı’ydı, 20. Yüzyıl bütün olarak değerlendirildiğinde Amerika Çağı’ydı ve 21. Yüzyıl yine bir bütün olarak değerlendirildiğinde Asya Çağı olacaktır. Bu tabir, b..
Küreselleşme günümüzde ekonomik iş birliği başta olmak üzere uluslararası ilişkileri, siyasal ve soyokültürel etkileşimleri geleneksel çizgisinden ayırmakta ve yeni boyutlara taşım..